måndag 20 april 2009

Vårfint i köket...

Så har vi då klarat av måndag igen, skönt, en dag närmare helgen! *ler* Jag har varit hos min underbara sjukgymnast, som gör underverk med mig varje gång! Jag har varit lite fundersam i några dagar, om något hänt i ryggen, för plötsligt har jag känt av stagen lite mer igen. Men jag bestämde mig för det nog inte var någon fara, eftersom det snart har gått sex månader sedan operationen. Misstänker att det var träningsverk efter brottningsmatchen i badet med familjen, glömde bort att jag är opererad och inte bör jobba så hårt med armarna. Och idag fick jag lugnande besked av sjukgymnasten, det var som jag trodde, träningsverk. Och tror ni inte att hon då fick vatten på sin kvarn och ska nu jaga in mig i träningshallen, för lite hård körning inför nästa op. Suck vad trist, för är det nåt jag verkligen hatar så är det just att träna. Absolut det värsta jag vet! Någon som håller med mig...

Min sjukgymnast jobbar mycket med massage och akupunktur när hon behandlar mig. Jag är tydligen en s.k. strong reaktor, för jag svarar väldigt snabbt och positivt på akupunktur. Jag kan inte påstå att det är skönt just när hon sticker nålarna i mig, men efter en stund kan jag riktigt känna hur spänningarna lättar. Som ni säkert kan tänka er, är massagen underbar även om det kan ömma på flera punkter på kroppen. Det är främst rygg, axlar och nacke som hon försöker knåda loss mina superspända muskler. Jag måste gå till sjukgymnasten minst en gång i veckan, går det längre, känns det som om jag "fastnar" i kroppen.

Jag har ju varit riktigt dålig i nacken sedan i julas ungefär. Mycket tror jag beror på kryckorna, att jag för tillfället inte får äta några antiinflammatoriska preparat för mina kroniska inflammationer och att även nacken håller på att hitta sin nya position i min upprätade kropp. Men jag har också kommit fram till att min tempur kudde håller på att kasta in handduken efter säkert 20 år! Kanske är det dax att byta kudde, vad tror ni?! *ler* Jag tror jag ska prova köpa en kudde från detta företag http://www.donmarc.se/. Deras kuddar är fyllda med mini pytte små sacco kulor och är sydd i kanaler, så kulorna kan smita fram och tillbaka. Tyvärr är den slut och kommer inte in i lager förrän i juli, men jag får väl ge mig till tåls så länge. Jag har deras lilla runda kudde och den är underbar och följer mig överallt. Jag har den att vila axeln på, håller om den när jag ska sova, bakom ryggen ja så gott som överallt.

Mamma har varit här och putsat mitt köksfönster och hängt upp mina nya gardiner och se så fint det blev! Jag känner mig hel nöjd med resultatet och dessutom ser vi ju ut igen, vilket inte heller är helt fel. Igår beställde jag tyg från Gudrun Sjödén som jag ska sy gardiner till vardagsrummet av, hoppas det blir lika bra som i köket. Det är faktiskt lite kul att förnya sig ibland och nu var det länge sedan sist.


Jag fick också snilleblixten att sätta koppel på Mini, vi har länge pratat om det men inte kommit till skott. Vi tänkte att han skulle få spankulera på gräsmattan i sommar utan att vi behöver vara rädda att han ska sticka innan vi hinner fånga in honom. Men han var inte lika inne på det som jag. Han plattade ut sig och drog och släpade magen efter mattorna på golvet för att bli av med bandet jag bundit runt honom. Inte gjorde det saken bättre att jag skrattade åt honom för att han såg så kul och söt ut. Då blängde han på mig med svarta ögon och så fort han blev frisläppt gick han och gömde sig bakom krukan i terrariet och vägrade låta sig blidkas. Det tog timmar innan jag fick klappa ens den minsta lilla tån på honom och fortfarande ikväll bockar han så fort han ser mig.

Åter till min fantastiska kurs. I en uppgift fick jag fundera och räkna upp alla de olika roller som jag kunde komma på att jag har. Det blev rätt många det, faktiskt 45 stycken. och förutom de vanliga som mamma, hustru, dotter, älskarinna, kock fanns också många ovanliga också. Några exempel på de är:

Administratör
Sagoläserska
Lekledare
Samordnare
Väninna
Patient
Författare
Självanalytiker
Hudvårdskonsult
Bokslukerska
Datahacker
Informationsslukerska
Internetfreak
Ödlesköterska
Chaufför
Informationsmottagare
Almernacksansvarig

Inte undra på att jag kan känna mig lite lätt personlighets kluven ibland! *ler* Ta en funderare över vilka roller du har, jag är säker på att du kommer att hitta anledningen till varför du kanske känner dig lite trött och utarbetade ibland! Kram på er!/Carro

2 kommentarer:

  1. Författare då?

    SvaraRadera
  2. Det har jag inte glömt, finns med i listan. Är du ängslig att jag håller på att försöka smita undan det jag har lovat??!! *ler* Jag brukar hålla det jag lovar och det ska jag försöka göra denna gången också. Men jag vet inte när, men idag har jag flyttat över alla texter från bloggen till mina vanliga datafiler. Kanske kommer det nåt så småning om...

    SvaraRadera