måndag 1 oktober 2018

Årskrönika 2017

Det knöliga med att inte ha skrivit på ett bra tag är att det finns så många områden jag halkat efter på och som jag faktiskt vill uppdatera, men en del måste jag helt enkelt hoppa över eftersom jag börjar bli gammal och minnet börjar svikta! *ler*

Ni som har hängt med mig i alla dessa år vet att jag brukar göra en årskrönika vid varje nyår, vilket jag inte gjorde för 2017 och snart är vi framme vid nästa årskrönika. Årskrönikorna har visat sig vara väldigt användbara både för mig och i diskussionen med andra plus att jag på så sätt håller min nutidshistoria uppdaterad.

Den vill jag inte vara utan den här gången heller, passar inte med mitt ordningssinne att 2017 fattas. Men eftersom en hel del har trillat i glömska kommer den nog bli ganska kortfattad den här gången! *ler*

Januari: försvann i en dimma av trötthet, feber, förkylning och telefonjoursonsdagar på Röda Korset.

Sen förstås närhet, omvårdnad och kärlek till råttorna Pepsi och Popcorn som flyttade in till oss i september 2016.

Februari: innehöll många läkarbesök för mig, Calle och råttorna som fick både penicillin och smärtstillande för deras andningsproblem.

Det största och mest livsomvälvande var förstås att det sjungande mediet från Wales, Jeff Jones och The Academy of Excellence, kom första gången. Jag och vännen A träffade Jeff på Mirakelmässan i Umeå där vi bestämde att han skulle komma hit och vi fick ansvaret att arrangera kurshelgen.

Kan säga att inget blev sig likt efter den helgen, han vände bokstavligen upp och ner på hela mig och min världsbild! Men den största känslan var ändå att ÄNTLIGEN kommit "hem" och jag visste genast vad jag ville ha mer av! *ler* Men det berättar jag mer om en annan dag!

Mars: ägnades åt att starta upp vår meditationsgrupp som vi fortfarande har i gång i väntan på att Jeffs utbildningar ska starta, eftersom meditation är en av de viktigaste redskapen till spirituellt mediumskap.

Andra stora händelsen i mars var att vi hämtade två råttkillar till, Chips och Dipp, och fredagsmysgänget var fullbordat! Den här månaden började vi också att prata om att flytta till mammas hus.

April: använde vi till att kontakta mäklare, värdera hus och springa på lägenhetsvisningar till mamma.

Maj: fortsatte vi att springa på visningar och värdera hus. A och jag stod också på mässa och marknadsförde The Academy of Excellence och Jeff Jones. Höjdpunkten den här månaden var att vi vann budgivningen på mammas lägenhet, den hon verkligen ville ha! Och sen blev det fullt ös i firman AB Lundqvists flytt och bytt! *ler*
Höjdpunkt nummer två, verkligen en wohoo-känsla var att jag fick klart att jag till 99% tål Sibirisk katt! Glädjen stod högt i tak!

Juni: gick åt till bank- och mäklarärenden, besiktningar av hus, visning av lilla huset på berget och målning och tapetsering av mammas lägenhet. Det som avvek från schemat var att jag och mina gymnasietjejer firade att det var 30 år sedan vi tog studenten på ett av stadens hotell.

C skrev in sig på CS-mottagningen för att få hjälp med sin ADD och grabbarna drog till Bråvallafestivalen så fort M fick semester och innan flyttkarusellen drog igång.

Juli: blev månaden då vi sov sista natten i "lilla huset på berget" och första på "Villa Våris". En märklig känsla att flytta "hem" igen efter 30 år borta...

Det mesta av månaden och M:s semester gick åt till att flytta mamma till hennes lägga, tömma hennes hus på 46 år gammalt bråte och flytta oss vårt bråte från lilla huset på berget.

Det roligaste under juli var att jag hade besök av flera av mina gamla barndomsvänner, ett mycket kärt och uppskattat avbrott i alla flyttbestyr!

En del av er vet ju att jag gått igenom en genetisk undersökning av mitt DNA ända sedan 2010. I juli fick jag besked, jag (vi) har ännu en ovanlig och sällsynt kromosomdefekt som heter Tricorhinophalangealtsyndrom (TRPS), som jag ännu inte läst in mig helt på.

Vi besökte också stadigt en möbelaffär i stan där vi köpte nya möbler till "nya" huset plus att jag och vännen A körde ner till Ö-vik och deltog på en sommarfest med Jeff och The Academy of Excellence elever där. Jätte roligt att träffa dem och att bygga nätverk för vår kommande framtid!

Augusti: kändes som om jag bodde i telefonen när jag avslutade och öppnade nya konton, flyttade abonemang och anlitade hantverkare.

Mycket tid gick förstås åt till att packa in i skåpar och lådor och att få allt på plats. Det börjades måla om i och utanpå huset, dra ny el och lämna nycklarna till nya ägarna till "lilla huset på berget".

"Nya" huset kändes så mycket större än det gamla och många kvällar gick åt till att leta våra fyra råttkillar som hela tiden försvann i villervallan.

juNär vi inte jobbade med att flytta möbler och lägga nytt golv. Av allt flyttande rasade min högra axel ihop helt efter att ha blivit sämre och sämre under hela våren. Månaden avslutades med en jätte rolig gigantisk kräftskiva med M:s jobbarkompisar.

September: var månaden när C började sista året på gymnasiet och jag insåg att jag snart inte har några skolbarn hemma! Studenten tornade upp sig på allvar, konstigt - det var ju nyss jag tog studenten.*ler*

Det konstaterades också, efter MR och DT röntgen, att min nacke var i mycket sämre skick än anat. Remiss till min"hemmamottagning" skickades efter konsultation av mitt "borta sjukhus" för något måste antagligen göras!

C tog ytterligare ett kliv in i vuxenvärlden...och det med besked...en fest med grabbarna och jag fick hämta honom på akutmottagningen! *ler* Jag gjorde också ett blixtbesök i EDS-världen, efter tre års frånvaro och deltog i en kontaktpersonsutbildning med nya styrelsen och gamla bekanta vilket var roligt och intressant.

Oktober: var Jeff-helg nummer två och lika fantastisk som den första! Dessa fristående helgkurser som är en prova-på-helg där man får smaka på flera av det spirituella mediumskapets discipliner. Det är så himla intressant och lärorikt även om det inte är helt lätt heller.
Det lockar fram många tankar och känslor från djupet av ens inre samtidigt som man lämnar sin comfort zone och får prova på, inse och får bekräftelse på att man klarar mer än man tror eller visste man kunde! *ler*
I oktober reste jag och C land och rike runt för att besöka olika familjer med sibirkatter och samtidigt testa min allergi. Ju fler kissar vi träffade på desto mer sugen blev vi! Tack vare min nya TRPS diagnos blev jag också beviljad peruker, då håravlossning är en av de vanligaste symptomen i den diagnosen. Det kändes skumt att börja med peruk och det dröjde ett bra tag innan jag tog det steget.

Ännu en fest i Ö-vik med Jeff, Akademin och Ö-vikseleverna blev det under oktober, vilket var ofantligt roligt då Jeff skulle premieras och uppmärksammas med ett pris för sitt omfattande och gedigna arbete här i Sverige.
November: innehöll också några EDS-uppdrag, smärtorna i axeln klev ytterligare en dimension då den började subluxera (hoppa ur läge) och det blev svårt att klä på och av mig själv. Novembers höjdpunkt var givetvis när C hämtade hem vår lilla sibirkisse S*Soulfollowers Ruby Heart.

Hon flyttade in hos oss 12 veckor gammal och blev C:s katt och han döpte henne till Zarya Nova efter en sibirisk spelkaraktär. Det blev en funkis katt i en funkisfamilj, för hon föddes med bara ett öga, det passade utmärkt tyckte jag!

Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva att leva med pälsdjur och om någon sagt det för fem år sen hade absolut sagt att de var från vettet. Så vilken lycka det blev! *ler*

Visst kände jag efter extra noga de första dagarna och veckorna, efter tecken på allergisk reaktion. Men när inget hänt efter en dryg månad vågade jag nästan börja andas ut, Zarya verkade faktiskt vara en allergivänlig katt.

Jag har lidit mer av mina allergier än övriga funktionshindren och en högsta önskan har alltid varit ett pälsdjur, därför visste lyckan och glädjen inga gränser och Zarya blev snabbt husets drottning, denna sköna lilla varelse! *ler*

December: kom som vanligt med jul och nyår, en jul som vi firade med i Vantens by med bara mamma och mina mostrar eftersom resten av gänget firade med sina respektive partners familjer. Vi bilade dit och hade självklart Zarya med oss, bilresan var inte så rolig tyckte hon men däremot var vistelsen i mosters hus desto mer spännande.

Nyåret firade vi i hemmets lugna vrå tillsammans med bara M:s kompis J som gäst, riktigt lugnt och skönt faktiskt! Så där, nu avslutar jag denna summering innan 2019 står för dörren. Detta var mitt 2017, som kan sammanfattas i tre ord; Jeff Jones-helger, Sibirkatter och massvis med flyttbestyr!/Carro som hittat hem...

1 kommentar:

  1. This site is known as a walk-via for the entire data you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll undoubtedly discover it. online casino games

    SvaraRadera