fredag 31 maj 2013

Passet är fixat!

Det är en tropisk hetta som dragit in över stan och tagit oss med storm! Ja eller inte bokstavligen med storm men jag tror faktiskt inte jag någonsin upplevt något liknande. För just nu har vi till och med varmare än vad exempelvis Spanien har och det har hållit i sig i två veckor! Det är hett, vindstilla, knallblå himmel, magiska kvällar och C har redan tagit sitt premiärdopp i fjärden med isflaken flytande på håll...*ler*

Det är verkligen lika fascinerande varje år...I slutet av april tror man inte att snön ska hinna smälta till 1:a maj och ändå, varje år så gör den det. Och i år gick det ännu snabbare än vanligt, rent av explosionsartat, trots den mängd snö vi hade i vinter. Ja det gick så snabbt med lövutsprickningen att min pollenallergi inte ens hann reagera. På bara en helg och några nysningar senare var allt utslaget.

Ett annat roligt fenomen är, så fort solen visar sig mer än fem minuter tinar varenda norrbottning fram på noll och inga sekunder! Stan lever upp, altanerna putsas upp, utekrogarna fylls med folk och inte en läpp hänger snett. Med vatten runt stan, båthamnarna, kvällssol, Färjan, trapporna mot Norra Hamn och Kulturens hus trappan har vi verkligen en underbar sommarstad!

Och med detta underbara väder drabbas alla av för tidig semesterkänsla och alla tror det är dags att dra ner på tempot, vilket det ju inte är. Jag själv räknade ut att jag har minst sjutton inbokade åtaganden kvar innan jag får växla ner på farten och det har ju faktiskt inte ens varit skolavslutning än! Kort och gott, fantastiska dagar efter en lång, tung och jobbig vinter.

Jag har kommit fram till att maj nog är min favoritmånad! Inte för varmt, bortsett från i år då, inga insekter förutom i år då, ny skir grönska, spröda blommor och allt det bästa framför oss. Sommaren ligger ny, orörd och förväntningarna och planerna är stora och inspirerande. Ja, helt enkelt, jag skulle kunna ha maj hela året! *ler*

I år har vi faktiskt varit duktiga och både planerat och bokat in en liten semesterresa i början av semestern, vilket hör till ovanligheten. I vanliga fall brukar vi ju inte planera något utan bara ta det som det kommer och "skjuta från höften" när det är dags. Men i år blev det lite annorlunda, kanske för att jag trots allt som varit, ändå är piggare i mig själv och har lite energi över att orka tänka framåt.
Redan i höstas "träffade" C en liten tös via internet, Minecraft och Skype och de har hållit daglig kontakt sedan dess. Här för någon vecka sedan bar det sig inte bättre än att vänskapen fördjupades och tog ett nytt steg, som det så romantiskt brukar heta i böckerna. *ler* De blev ett par! Och allts edan dess har C surrat om att han måste få träffa henne IRL.

Då jag saknar ekonomi eftersom jag numera är utförsäkrad...ja jag vet, jag har nog inte berättat det men ska göra det någon dag när det regnar *ler*...har jag sagt åt C att vi nog inte har råd att fara eftersom det bara är M som drar in pengar till hushållet. Men samtidigt kände jag genast i mammahjärtat att jag verkligen vill ge gossen denna upplevelse, då det här läsåret har varit sååå tufft för honom. Och trots läs- och skrivutredningar, ny skola, högre krav och förväntningar i skolarbetet samt uppbrott/avslut på en krävande vänskap har han ju fixat godkänt i alla betyg något som absolut är värt att fira!

Så i hemlighet har jag hållit på att fixa, trixa och gräva djupt i kassakistan. Jag har räknat och räknat och till slut bestämde jag och M oss för att...JAAA, okej vi gör det, vi är lite wild & crazy och lever i nuet och tar smällen i höst! Om inte annat får vi väl leva på havregrynsgröt hela hösten! Men jag tror inte att det ska behövas utan jag tror nog det löser sig. Jag lever på hoppet att jag får bättre inflöde på ekonomin efter sommaren...

Så, första helgen på M:s semester sticker vi till inte mindre än HOLLAND!!! Mitt älskade Holland och träffar lilla "svärdottern"! *ler* Kan säga att jag inte blev särskilt ledsen när det visade sig att lilla tösabiten bor i mitt älskade "andra reserv hemland", så inte gör det särskilt ont för mig heller att komma tillbaka för fjärde gången! Senast vi var där var 2004, när vi gifte oss i Svenska sjömanskyrkan i Rotterdam.

Tösabiten är född i Kina och kom till Nederländerna som 7-åring, då de flyttade till mammas nya man. Så därför får vi ta del av flera kulturer när vi kommer ner, vilket M och jag tycker är oerhört spännande. C själv är mest bara intresserad av att träffa flickan i fråga och har inte några andra planer än det! *ler* Igår kväll blev vi dessutom bjudna på middag hos hos familjen, så nu gäller det att vi dressar upp oss, vattenkamma sidbena och framför allt att uppföra oss...inga pruttar vid matbordet C! *ler*

Min plan är att vi ska göra så gott intryck på föräldrarna att vi får "låna" flickan och kunna göra något roligt tillsammans med ungdomarna som t.ex. nöjesfält, vattenpark eller Madame Taussauds i Amsterdam. Samtidigt som det ska bli hur roligt som helst att återvända, att se vackra Amsterdam (men ja, det finns en hel del elände där också!) så kommer det säkert bli en ganska tuff resa också.

Jag har inte flugit sedan 2009 och C inte sedan 2006 när vi var till Sydafrika. Många förflyttningar blir det, säkerligen också lite tjorv med rullstol och bagage, sena ankomster och mycket intryck, så jag kommer säkert vara ganska slut när vi kommer hem igen. Men det får det vara värt! Vad gör man inte för kärleken...och sonen! *ler* Hur det går med detta projekt får jag berätta när vi är tillbaka igen!

Nu ska jag sätta mig i solen en stund, eller snarare under parasollet där jag njuter som bäst, innan det blir dags för fredagsmys med mer parasollsittning! *ler*/Carro...reisleidern! (privata och googlade bilder)